Еколози ще протестират срещу изграждането на зоологическата градина в Пловдив. Според тях има подходящи празни терени в повечето райони на Пловдив, на които зоологическата градина може да се построи без изсичане на 30 декара гора от най-големия парк на града.

Ето и цялото съобщение на еколозите:

„От няколко седмици кипи усилена сеч с цел бъдещо стоителство в района на Зоологическата градина в парк „ОТДИХ И КУЛТУРА“ (Гребната база) Пловдив, за което няма нито законно одобрен план, нито законно строително разрешение. Предстои незаконна сеч на стотици дървета на площ 30 декара.

Призоваваме гражданите на Пловдив – доброволци да дойдат на протест пред входа на бившата зоологическа градина на "Острова" в 10 часа на 8-ми Юли /сряда/ за да спрем сечта! Елате да спасим дърветата на Пловдив !

В Пловдив в кв. „Тракия“, кв. „Южен“ и кв. „Източен“ има подходящи празни терени, на които зоологическата градина може да се построи без изсичане на 30 декара гора от най-големия парк на града.

Настояваме тя да бъде изградена по модела на спасителен център за диви животни, каквато е съвременната световна практика, а не да се затварят и страдат живи същества, които могат да живеят на свобода.

На предстоящата сесия на Общинския съвет – Пловдив ще уведомим общинските съветници за настояването ни зоологическата градина, за която са предвидени 4 милиона лева държавни пари, след обществено обсъждане да се изгради на празен терен като спасителен център в друг район на града без да се секат дървета.

Политическа партия „Зелените“
Сдружение „Граждански контрол–защита на животните“
Екологично сдружение ГЕО”

Още новини ТУК

TrafficNews.bg