Плажовете по морето ще останат без спасители за евтиното море през септември, пише "Телеграф". Хотелите вече намалиха цените и голяма част от българите ще се възползват от това, но точно тогава трябва да внимават доста повече на пясъка, тъй като морските гардове остават по вишките, но в намален състав. През целия септември ще има и медицински екип.

До края на туристическия сезон поетапно на ивицата ще бъдат закривани постове. От петък броят на спасителите е редуциран, тъй като са намалели плажуващите. До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както до сега 18. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по 2-ма спасители.

Без промяна остава работното им време - от 8ч до 18ч. "Въпросът е плажуващите да спазват правилата за безопасност, които са посочени на информационните табели и флаговата сигнализация", заяви управителят на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов. До 30 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци.

Същото ще бъде положението и по варненските плажове. В морската столица обаче, ако времето е хубаво и на плажа все още има много туристи, концесионерите са готови да осигурят спасители и през октомври.