През следващата седмица ни очаква дъждовно време, но пък ще е сравнително топло и дневните температури ще са между 7 и 21 градуса. На места валежите ще са значителни. Почивните дни започват с разкъсана облачност, по-значителна над Източна България, където следобед, на места ще превали слаб дъжд. През деня вятърът от северозапад ще се усили до умерен.Привечер в североизточните райони ще се ориентира от североизток и с него ще нахлуе студен въздух. През нощта срещу неделя на отделни места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса.

В понеделник още през нощта ще се появи южен вятър и ще започне повишение на температурите. Минималните ще са от 1 до 6 градуса, а дневните - от 13 до 19 градуса. През деня в Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър. Облачността ще бъде разкъсана, до незначителна и слънчево време, но по-късно след обяд от югозапад ще се увеличава. 

Привечер и през нощта от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутрешните часове във вторник ще обхващат по-голямата част на страната. 

По-съществени валежи ще има над западната половина. Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса, а дневните - от 11 до 21 градуса в крайните южни райони. 

Ще се създаде сложна обстановка, като са възможни и по-големи валежни количества. 

Предимно облачно ще остане времето и в сряда и четвъртък. Страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и температурите ще бъдат от около 9-10 на север до 17-18 градуса в южните райони.