Министерството на транспорта обяви обществена поръчка за избор на консултант, който да изработи четири концесионни анализа за летище Пловдив - правен, технически, финансово-икономически и екологичен.

Целта на поръчката е да бъдат привлечени допълнителни пари от частния сектор, а летището да бъде модернизирано. Поръчката е на стойност от 66 хил. лв. без ДДС.

При правния анализ консултантът ще трябва да изследва редица параметри, включително различния статут на собственост на имотите, включени в обекта на концесия: имоти – публична държавна собственост, имоти – собственост на „Летище Пловдив“ АД (перон и част от терминала), както и имоти – собственост на други физически или юридически лица, в случай, че има такива. Ще трябва да се анализира дали се налага извършване на отчуждителни процедури.

Оферти ще се приемат до 5 юни, а отварянето им е насрочено за 8 юни 2015 г. в Министерството на транспорта.

Припомняме, че субсидията на Летище Пловдив бе намалена от 3 милиона на 840 хиляди лева през тази година. Директорът му Иван Карнабитов напусна, а на негово място не назначен Владимир Шърбанов. Последният анонсира сериозни съкращения на разходите, както и намалението на персонала с поне 30 %.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg