Чували, пълни с боклуци, са като трън в очите за пловдивчани на улица „Иван Вазов”. Няколко дни сметта се натрупвала под дърво пред магазините и се носела неприятна миризма в района. Според хората, чувалите са струпани на едно място от близо седмица и стават все повече и повече.

В черните торби се събират листа, фасове и пепел от улицата, както и капещите цветове от дърветата. Боклукът от кошчетата също се поставят в чувалите и всички заедно се събират от сметовозите.

За проблема сигнализирахме до шефа на ОП ”Чистота”. Иван Стоянов  е направил проверка на място, за да се запознае със ситуацията.

„Още сутринта чувалите са събрани. Заради многото боклуци, чувалите се събират на едно място и в съответния ден по график на машините се събират. На улица „Иван Вазов” самосвал и фадрома събират боклука в сряда. Чувалите по принцип и всеки ден се вдигат, но заради бурите, колегите едва смогват да разчистват града от листа и клони”, коментира Стоянов.

Той разказ още, че на място е забелязал десетки фасове в кашпите на дърветата. Ще се налагат глоби на всеки, който бъде хванат да си хвърля цигарите на места, необособени за това.