Автобус, с който е пътувал футболен отбор Сокол Марково U15 и ТИР с турска регистрация са катастрофирали на Ришки проход. Сигналът е подаден около 15 часа след обяд, съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал близо до 10 км от село Лозарево, община Сунгурларе.

Според първоначалната информация, автобусът е пътувал от Пловдив за Варна, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал в движещия се направо  ТИР с турска регистрация. Засега не са изяснени причините за инцидента, предполага се, че е заради мократа настилка. По това време в прохода е имало проливен дъжд.

Двамата водачи са тествани с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът е отчел отрицателни показания.

Заради инцидента временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили в Ришкия проход. Обходният маршрут за тировете е през Айтоски или Котленски проход.

​При катастрофата са ранени 6 човека, от тях 4 са юноши от отбора, потвърдиха от ръководството на клуба в Пловдив. Другите двама ранени са възрастни, твърди се че единият е треньор на момчетата, а за другия още няма официална информация. Почти всички момчета имат леки охлузвания и са стресирани.

Младежите от отбора са на възраст от 14 до 16 години. Те са общо 16, заедно с тях са пътували и четирима възрастни – двама треньори и автобусните водачи.

Добрата новина е че няма сериозно пострадали.

Две от момчетата са настанени в Университетска болница "Дева Мария" в Бургас, те са в добро общо състояние, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Пострадалите са  на по 15 години. Единият е с травма на главата, предстои да му бъде направен скенер. Другият е с травма на коляното и ще му бъде направен рентген, който да установи има ли счупвания. Двамата са адекватни, в съзнание. След диагностициране ще бъде решено дали ще останат за допълнително лечение в болницата или ще бъдат освободени за домашно лечение.

След публикуването на новината за инцидента от TrafficNews.bg във фейсбук страницата на отбора започнаха да валят запитвания за състоянието на ранените и дали има опасност за някого.

Юношите трябваше да се срещнат утре във Варна с отбора на Черно море в мач от финалната фаза на държавно първенство U15 - родени 2001г.

Водещата снимка е илюстративна

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg