Обвиняемият бизнесмен Васил Божков влезе в задочна престрелка с Кирил Домусчиев, след като публикува паметна записка  от юли  2019 г. , когато  двамата са се договорили "Национална лотария") да плаща на "Нова тв"  по 20 млн. лева годишно в продължение на 10 години.

"Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС. Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", гласи публикацията на Васил Божков.

Домусчиев  му отговор, също през фейсбук - като потвърди документа, но обяви публикуването му за манипулация и обясни, че преди това компании на Божков плащали повече за реклама на медията.

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г.). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Това написа на страницата си във Фейсбук председателят на Конфедерацията на индустриалния капитал в България (КРИБ) Кирил Домусчиев в отговор на Божков.

По-късно днес  Божков публикува снимки на части от договори между "Нова тв" и две компании, които оперираха лотарийните билети и онлайн залагания - от 2018 и от 2019 година. 

По време на брифинга в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че не е запознат с въпросните договори и е видял информацията за тях в медиите. " Има опит за пренасяне на вина от страна на хазартните оператори върху правителството.  Бизнесотношенията между Божков и Домусчиев си е тяхна тема" коментира Горанов и заяви, че тези неща не са коментирани с никой от правителството.