Премиерът Бойко Борисов и началникът на националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски посетиха предприятие за производство на защитни облекла. Собственикът на цеха показа какъв е процеса на изработка от самото конструиране и изработка на материята до завършен вид. Той подчерта, че неговите служители се стремят дрехите да бъдат максимално удобни, а материите се тестват, за да предпазват максимално от вируса.

„Някои от материите се разработват в продължение на 3 години. За да се направи дадена дреха удобна, има над 50 000 точки, които трябва да се съобразят.  На година се правят 2000 лабораторни теста“, заяви собственикът.

Той увери премиера, че може да се произвежда достатъчно количество, за да се презапаси у нас пазара и дори да се изнася.

До момента фирмата е изработила 15 000 облекла, тази седмица ще издаде още 9000, като се очаква всяка седмица оттук нататък да се произвеждат по 9-10 000 облекла.

"Не искам да има медици без защитни облекла. Ще информирам европейските колеги, че вече имаме бройки над резерва. Ще се презапасим и ще помогнем и на другите", каза още Борисов.