Големият ни алпинист Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са били блъснати при катастрофа с автомобил в Кресненското дефиле, съобщи Actualno.com. Според информацията до момента двамата са били на оглед по АМ "Струма", за да направят своя оценка как ще се харчат средствата за строежа ѝ през Кресненското дефиле.

Те са блъснати от автомобил, след като са носели светлоотразителни жилетки и са били извън платната на пътя, придвижвайки се пеша. Според източник и двамата са със счупени крайници.

Според информация на БГНЕС двамата еколози са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Припомняме, че автомобил „Ауди” с италианска регистрация, управляван от румънец, блъсна двама души на ГП Е-79 в Кресненското дефиле. Първоначалната информация беше, че двамата ранени са работници от пътно-поддържаща фирма. Катастрофата е станала в 11:20 часа в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

По неизясни обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Кресна, в началото на лява крива се отклонява надясно и блъска двамата на банкета. Единият от тях е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена. Двамата пострадали са приети в спешното отделение на болницата в Благоевград. Контактни са, но изследванията ще установят тежестта на травмите.

По последна информация за Actualno.com двамата се транспортират за лечение в София. Заради произшествието дясната лента в посока Кресна е отцепена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg