Евродепутатът Николай Бареков, който сутринта разясни пред пловдивската публика що е български консерватизъм и има ли почва в регионите, направи официално посещение и на най- известната крава в Евросъюза - Пенка. Той и колегата му Джон Флек, който инициира петиция за спасяване на животното в Европейския парламент. 

Той е дванадесето поколение британски фермер и направи кампания в защита на живота на Пенка в ЕП. Понеже Пенка беше минала сръбската граница и предстоеше умъртвяване от българските ветеринарни власти. Заведох го в ранчото да се срещнат на живо. Да чуем болките на хората. Почерпиха ни бели кюстендилски череши, а ние направихме скромно дарение на кравичката и стопанина“, обяснява Бареков във Фейсбук.

Евродепутатът  публикува и видео с прочутата крава. „Това зад мен е свободно пасящата и почти диворастяща крава Пенка, която спаси ЕП. Моят приятел Джон в момента разговаря с фермера, който му благодари за инициативата, която направихме евродепутатите и по този начин животът на Пенка беше спасен“, хвали се евродепутатът. 

В Пловдив той очерта мрачни прогнози за бъдещето на държавата след влизането й в еврозоната. Според него въвеждането на еврото ще хвърли страната в мизерия. Бареков заяви, че няма намерение да се кандидатира за кмет, тъй като силата му била в Европарламента.  За сметка на това пък остро критикува настоящия кмет на града Иван Тотев. 

Коментар за събитието очаквайте в TrafficNews.bg.