Над 1200 човека гласуваха за шестте предложения, които бяха доразвити от техните автори в сътрудничество с екипа на ONE ARCHITECTURE WEEK. Целта бе да се открие идея която да допринесе за приобщаването на река Марица към социалния и културен живот на град Пловдив

Гражданите избраха с 462 гласа  идеята на HYS Team в състав: Христо Чилов, Йоан Земярски и София Стоянова. Проектът на младите архитекти носи името „ПЕРГОЛИТЕ“ и предлага изграждане на нов кът на брега на реката с красива панорамна гледка. Дизайнът на перголата е замислен така, че да привлече вниманието на посетителит към реката. Формата е ажурна, за да позволи на светлината да прониква през материала, като я приобщава към средата в която се намира.

Проектът ще бъде реализиран в края на лятото и ще бъде представен в Пловдив по време на ONE ARCHITECTURE WEEK, 18-27 септември.

„Развитието на красивите ни градове е в ръцете на съвременното общество и наша задача е да пазим и развиваме природата така, че да я приобщим към градската среда. Река Марица е неизменна част от град Пловдив и нашият проект представя съвременно решение за разчупване на границата между реката и града.“, коментираха резултатите от конкурса младите архитекти от HYS Team.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg