С традиционно шествие под надслов „Аз карам велосипед, последвай ме“ се открива велосезон 2017. Стартът ще бъде даден днес от 10.30 часа на площад „Съединение“. Записването на желаещите ще става на място на площада, а всеки участник ще получи номер и фланелка на кампанията.

„Надяваме се да тази година да имаме още повече велосипедисти. Община Пловдив не спира да надгражда и увеличава велоалейната инфраструктура при ремонт на ключови булеварди и изграждането на нови такива“, посочи заместник-кметът „Спорт, социална политика и младежки дейности Георги Титюков и даде пример с „Васил Априлов“, Руски“, „Коматевско шосе“, „Проф. Цветан Лазаров“, бъдещият „Северен“. Той съобщи, че се очаква да се включат и интересни участници, като членовете от новоучредения клуб „Олимпиец“ .

Велошествието ще стартира от 11.00 часа, а маршрутът включва преминаване през булевард „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили, до хангарите на Гребната база, обиколка на канала и финал зад административната сграда на Община Пловдив (Кулата).

Там от 12.00 до 14.00 часа финалистите и всички присъстващи ги очаква интересна музикална програма с участие на Весела Бонева, томбола с награди, състезание с велосипеди за деца до 11 години и безплатен тест райд.

Подобни велошествия ще има на 9 април в София и на 23 април в Бургас.