37 са новите случаи на COVID-19 в България, като така общият брой на положителните проби у нас стана 449  . Това съобщи генерал Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния брифинг на националния кризисен щаб.  27 души новозаразените са настанени в болници. Новата област, в която има заразен е Видин. В Благоевград има три нови случаи, които са от Банско. В Смолян има четири нови случая. В Пловдив има една жена на 53-години, която е дала положителна проба и е настанена в болница „Каспела“.

В София до 16 часа в сряда има 8 случая, а в Монтана мъж на 53 години в болницата.  Броят на хоспитализираните заразени е 167 души, от които 17 са интензивни. Потвърден случай на коронавирус има и при 55-годишна жена, която е в Пещера.

Общият брой на излекуваните лица е 25. „Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един в Перник", каза Мутафчийски.

Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният е на 80 години. Среданата възраст на излекуваните е 45 години.

 

Жертвите у нас вече са десет. Последната жертва у нас е 40-годишен мъж – пациент на Пирогов, чиято проба е била положителна за COVID-19. Мъжът издъхна след внезапно спиране на сърцето. Според генерал Мутафчийски причината за смъртта му е белодробна емболия.

В реално време: Над 910 000 случая на коронавирус! Животът си загубиха 45 500 душиНай-засегнатите страни отбелязаха понижение в заразените и смъртността