2000 лева обещетение трябва да плати шофьор, обвинил полицай в подкуп. Златко Бозов бе обвинен от Иван Петров от „Пътна Полиция”, за това, че уронва престижа му и тази на службата. Първоначалният иск на катаджията е бил за 5 000 лева.

Районният съд в града определи обещетение в размер на 2 000 лева за Петров. Бозов трябва да заплати и 1500 лева хонорар на адвоката, научи TrafficNews.bg. Глобата, наложена от съдийката е 5 000 лева. 

Първата среща между полицай Петров и Златко Бозов била на 16 декември 2016 година.

Тогава униформеният спрял Бозов на улица „Победа”, защото разговарял по телефона, докато шофира. Виждайки го, водачът веднага хвърлил телефона на дясната седалка. Полицаят поискал документите и след като ги видял казал: "Ех, Златко, Златко! За 50 лева ще си счупиш ръката”.

Тогава Златко решил, че Петров му иска пари, за да не му напише акт.

Акт обаче е бил съставен, а най - отдолу Бозов написал в графата „Забележка” :“След като аз говорих по телефона, полицай Петров ми поиска 50 лв., за да не ми пише акт”.

При едно от заседанията по делото Златко Бозов призна, че говорил по телефона. По думите му още стана ясно, че това не  е първият път, в който бил санкциониран за подобно нарушение.

От своя страна полицай Петров бе категоричен, че никога не си е позволявал да вземе или да писка подкуп. 50 лева е глобата, което се налага по Закона за движение на пътищата. 

Златко Бозов е родом от Велинград. От години живее в Кършияка и се занимава със собствен бизнес свързан с дърводобив.