„Много съжалявам за постъпката си и искам да бъда пуснат на свобода. Искам още да уча и обещавам повече да не правя така”, това заяви 17-годишният ученик Атанас Георгиев при влизане в съдебната зала на Районния съд в Асеновград. Младежът е обвинен в нападението на учителя си Антон Велков в Садово.

Пред репортер на TrafficNews.bg младежът разказва, че учителят му се е разкрещял и той е хванал кола, който е бил най-близо до него и ударил Велков.

В подкрепа на младежа в съдебната зала са и неговите роднини. Те не могат да си обяснят агресията.

„Много добро дете е. Досега не е имал проблеми”, коментира семейството му.

Според чичото на Атанас, щом е стигнал до този клас значи е добро дете.

Делото срещу него бе отложено, тъй като ще се гледат записи от охранителните камери на училището.

Припомняме, че инцидентът станал около  на 20 септември около 11.30 часа. Трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, под претекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел в посока стаята на зам.-директорката.

Наложило се да се извика Спешна помощ за 40-годишния учител.

В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда.