Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече съобщенията, че фирмата, която ремонтира столичната улица "Граф Игнатиев" ще получи безлихвен заем от Общината.

"Искам да уточня, във връзка с една фалшива новина от вчера, за доклада на зам.-кмета по финанси, който беше внесен в СОС, че ще даваме заем на изпълнителя на ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Това не е вярно", заяви Фандъкова.

Да бъдат или да не бъдат Попитахме няколко възрастни софиянци подкрепят ли идеята триъгълните ограничители да бъдат сменени

"Факт е, че когато изпълняваме големи европейски проекти, се налага във времето верификация на разходите, да се правят такива вътрешни заеми, които да позволят общината да си плати задълженията към изпълнителите", коментира тя.

"За радост, междинните плащания от страна на оперативна програма "Региони в растеж" бяха възстановени, така че верифицирани са разходите, платено е актуването до този момент на изпълнителя и не се налага този доклад да продължава, така че заместник-кметът го изтегля", уточни кметът на София.

Фандъкова маха Възрастен мъж стана поредната жертва на ограничителите, Общината умува с какво да ги замени

Тя обясни още, че премахването на ограничителите по улицита се прави заради безопасността на гражданите, след като поредица от инциденти се случиха на "Граф Игнатиев" в последните месеци.

"Втората грешна информация е, че заменяме ограничителите с кошчета за отпадъци. Аз възложих на столичния инспекторат да следи много внимателно поддържането на обекта и неговата чистота. Това е проблем и вече втора санкция има за фирмата изпълнител, която е длъжна да поддържа чистотата на обекта. В тази връзка, докато новите кошчета за отпадъци бъдат монтирани и приети, те взеха решение да поставят временни, за да може да се поддържа чистотата", подчерта Фандъкова.

Гафът на И това идва след плочките за епилептици, перките за акули, запечатаните кошчета

Столичната кметица коментира, че предстои да се направят разчети, колко ще струва тази промяна на общината и след като се избере вариантът, ще стане ясна цената. Тя отбеляза, че предложението ще се обсъди и с хората.

По думите й ремонтът на улицата ще продължи до идния април.