Втори ремонт на ремонта очаква столичната улица "Граф Игнатиев". След поредния случай на спънал се гражданин в ограничителите, които софиянци оприличиха на перки на акули, кметът Йорданка Фандъкова разпореди те да бъдат сменени.

Главният архитект на София Здравко Здравков вече е набелязал няколко варианта за подмяна на гранитните блокове.

Алтернативите на разрязаните "перки на акули" били нещо "по-естетично и ниско" или нещо "по-сигурно и по-високо", коментира Фандъкова.

Тя каза, че разходите за демонтажа на монтираните вече ограничители ще бъдат поети от строителя "Джи Пи Груп".

Останалите разходи вероятно ще са за сметка на общината, но този въпрос ще се изясни, когато бъде избран следващият вариант за ограничители.

Ограничителите по централната столична улица вече бяха сменени веднъж, след като първоначално бяха монтирани по-големи гранитни блокове. След обществено недоволство, определените като "надгробни камъни" ограничители бяха разрязани на две, за да придобият настоящия вид.

Екипът на TrafficNews.bg отиде да разпита как приемат новината възрастните софиянци по "Графа"

Припомняме, че в идейния проект, с който архитектите Методиева и Пантелеев спечелиха, ограничители нямаше. По думите им, Пътна полиция не ги е предупредила, че нещо трябва да разделя трамвайното от пешеходното трасе. Затова измислят гранитните кубчета, които пък приличали на табуретки и хората сядали върху тях.

Архитектите ги замениха с "големите перки", но след остра критика в мрежата, решиха да ги намалят на две. И така до тази седмица, в която още един възрастен човек се спъна в тях и разкървави, малко след като жена пукна ръката си и счупи носа си по същата причина.