Гражданското сдружение "Спаси София" сигнализира за нов абсурд в ремонта на емблематичната столична улица "Граф Игнатиев".
След плочките за епилептици, перките за акули, запечатаните кошчета… Този път на очи се набива отходна шахта, разположена в… корените на дърво.

"Това е поредният случай на подобно безхаберно отношение към градската зеленина, качеството, естетиката и детайлите на "Джи Пи Груп", но вместо глоба те получиха отсрочка от 79 дни заради "непредвидимо обстоятелство" под формата на дъжд. Фирмата не беше глобена нито веднъж за "съчетанията и красотите" по ул. "Граф Игнатиев", с което всъщност кметът ясно доказа, че не защитава обществения интерес", написаха от "Спаси София" в профила си във Facebook.

От НПО-то коментират, че шахтата гарантира скоропостижното изсъхване на дървото и стоварване върху главите на пешеходците.

"Чудим се дали София изобщо има кмет, който да реагира и взима мерки за проблемите? Дали е допустимо ролята на Йорданка Фандъкова се изчерпа с присъствието на лишени от смисъл "проверки" по обектите за пред медиите? Къде е обещаният от нея "контрол на контрола" и платеният с 1 милион лева строителен надзор, който "непрестанно е на обекта"?

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - дължите сериозни отговори, защо не спира мърлявщината по обект за 24 млн. лв., който трябваше да бъде напълно завършен на 3-ти Март? Докога ще допускате глупост след глупост и ще обяснявате, че #РемонтНаРемонта е за сметка на изпълнителя? Къде потъват парите ни!? Трябва да се срамувате от отношението към София и софиянци - те не заслужават това!", настояват от "Спаси София".

Ходене по мъките ! Удължиха до 21 май ремонтите по Строителите получиха 79 дни отсрочка заради лошото време