Пловдивчанката Вяра Лозанова и Иван Костадинов от София са загиналите в самолетната катастрофа край Ихтиман. Днес преди обед  малък самолет се е разби на запад от Ихтиман посока Черньово, където има летище за наемане на самолети.  В 11.32 е получен сигнал, че малък самолет е паднал и се е запалил.

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а жената е била спътничка. 

По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва. 

Вяра Лозанова е механик в 24- та Авиационна база - Крумово. Тя е един от любимите членове на екипа на авиобазата. Колегите й я  оприличават на красивата Снежанка на българските ВВС. Макар и жена в тази типично мъжка професия, казват, че е сред най- добрите специалисти на Кугър, Ми-17 и Ми-24. 

Осем трупа на българи в 3 разбити самолета за 2 месецаИнцидентите почерниха цели семейства



Дамата прекарва много време и на летището край Белозем, тъй като е и пилот от  леката авиация. Нейни приятели твърдят, че е увлякла десетки последователи, показвайки им свободата, която дава летенето.

Иван Костадинов, който е пилотирал самолета, е инженер - конструктор във фирма "Иновас", която се занимава с производство на оборудване от пяна. Летенето е неговата страст, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната. 

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си страст и често са летяли заедно, показват снимки в публичните им профили в социалната мрежа. 

Има пет версии какво може да е довело до падането на самолета "Мистрал" край Ихтиман и смъртта на пилота Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова. Това обяви пред TrafficNews.bg Христо Христов, и. д. директор на специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство.

Още вижте във видеото: