Вяра Иванова, която загина в разбилия се по-рано днес самолет край Ихтиман, си е взела отпуск от  вертолетната авиобаза в Крумово за фаталния полет. Тя служила там като механик на бойния хеликоптер “Ми-24” от миналата година, а е в армията от 2001 г. В последните дни обаче била в отпуска, но колегите й не знаели каква е причината.

Директорът на специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство Христо Христов обясни, че на летището край Ихтиман имало хора, които видели как самолетът пада. Очевидците разказали, че 800 метра след западния край на пистата самолетът набрал височина. Издигнал се на около 60 метра, след това започнал да се накланя вляво и дясно. 

Машината паднала до височината на дърветата, където пилотът е успял да хоризонтира самолета. В следващия момент самолетът се изгубил от погледа на хората, зад дърветата. Според Христов Иван Костадинов е направил опит да спаси положението, но се е получил скоростен срив и вече не е имало какво да направи.

При падането самолетът се запалва, няколко минути по-късно натам отиват хора, които да помогнат с гасенето. За съжаление обаче телата на Костадинов и Вяра Лозанова били изпепелени. 

От прокуратурата отказаха да коментират дали грешката е била на пилота, но вече е образувано досъдебно производство.

Пет версии за разбилия се самолет до ИхтиманМоже пилотът да е искал да покаже нещо повече от уменията си, смята шефът на разследващото звено към транспортното министерство