Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас след гонка. По информация на Нова двама полицаи са загинали. Инцидентът е станал около 05.00 ч.

Старши полицай Атанас Градев от Първо РПУ - Бургас и неговият  колега Йордан Илиев са загиналите. Двамата са млади служители на дирекцията. Главният редактор на сайта "Флагман" Катя Касабова коментира , че двамата са млади служители, добри професионалисти и изключително отдадени на професията си. 

Автобусът идва от Малко Търново. На входа на Бургас не спира на полицейска палка. Започва преследване по улиците на града. Патрулката се опитва да пресече пътя на рейса, който е с чужда регистрация, но той я помита и се забива в два павилиона. 

В автобуса са пътували голяма група мъже. Сред мигрантите има няколко жени и деца. 

Автобусът е с табела "Virginia-M" с обозначение за возене на екскурзианти.

Още не се знае колко е точният брой на превозваните в автобуса мигранти, но сред тях със сигурност има пострадали, тъй като някои от тях били превозвани в багажното отделение, което е изкорубено от удара. Сред чужденците има и много младежи, виждаше се и жена.

Заради тежката катастрофа трафикът от южните курорти към Бургас временно е отцепен от полиция.

Инцидентът става на най-оживеното кръстовище в Бургас, през което минава целия трафик за Южното Черноморие.

Служебният министър Иван Демерджиев пътува към Бургас. 

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобуса, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване. Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, каза Демерджиев.

Очаквайте подробности