16-годишният ученик, който в неделя през нощта е блъснал пешеходци в родопското село Триград, е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от МВР-Смолян. Катастрофата е станала 10 минути след полунощ в неделя на изхода на селото в посока село Тешел.

16-годишният ученик, който няма книжка, е бил зад волана на лек автомобил "Ауди". Той е изгубил контрол върху колата, която е излязла вдясно от пътя и е помела движещите се в същата посока четирима пешеходци, сред които и 6-годишно момиченце. По-рано бе съобщено, че блъснатите са петима.

Пострадалите са с различни наранявания по телата, а детето е с комоцио и контузни рани по главата и лицето. Те са транспортирани и настанени за лечение в смолянската болница. Няма опасност за живота им.

Непълнолетният водач е в неизвестност и е обявен за общодържавно издирване, пише dir.bg. Произшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Девин.