Интерпол обяви за издирване с жълта бюлетина Даниел Делчев, бивш участник в риалити формата Big Brother. Той е в неизвестност от 8 ноември 2017 г. Засега се знае, че 34-годишният мъж е заминал в Дубай, за да търси биологичния си баща.

Опасенията на негови близки и приятели, изказани пред Bulgaria ON AIR са, че може да е отвлечен или вече да не е между живите.
Даниел Анков Делчев доби популярност след участието си в риалити формата през 2008 г. Самият той разкри, че е израснал в дом за изоставени деца в Чирпан, където системно бил изнасилван.

"Мечтата ми е да намеря баща ми и ще го намеря", заканваше се Дидо още във формата и твърдеше, че татко му най-вероятно е влиятелен човек в Дубай.

Девет години по-късно брадърът предприел нужното, за да реализира плановете си. Според близките му голяма вина за необмислената крачка има неговата приятелка – Вилияна – българка, която 18 години е живяла в Арабските емирства. Тя била наясно с болната тема на Дидо, първоначално започнала да му показва снимки на Емира и да открива общи черти, след това му извадила нова лична карта и накрая го убедила да купи самолетни билети.

Дидо заминал за Дубай с нея и свой приятел от Велико Търново, това издават близки до него. В момента и тримата са в неизвестност. Вилияна е спряла да поддържа контакт с близките си в България след Нова Година, тогава те потърсили съдействие от Интерпол. За съжаление единствените сигурни данни са, че мъжът и придружаващите го не са напускали Дубай.

"Дидо не познава баща си. Той е кръстен на майка си, Всъщност на него това му е емоционална слабост. Появиха се хора, които подклаждаха това внушение. Стигна се дотам, че той изпрати кръвни проби в Дубай след няколко дни му се обадиха да кажат, че той наистина има родствена връзка. Намесихме се, първия път се отказа да пътува, след две седмици каза: "Искам да замина", написа в социалните мрежи Силвия, близка на Даниел.

Версията за богат татко шейх е повече от несъстоятелна, според повечето запознати с историята на Делчев. За това мнозина от тях повдигат друга тема, която би била причина той да замине, за да търси заможното си семейство.

Хората дискутиращи темата във Facebook предполагат, че Даниел е страдал от психично разстройство, тъй като е нелогично да повярва на абсурдната история, скълъпена от Вилияна, а именно, че прилича на Емира и като нищо са една кръв.

Изчезването му предизвика множество версии за това какво точно се е случило с него в Дубай. Според една от тях Даниел се е върнал тайно в България, но предпочита да страни от близките си.

Той се укривал, защото дължал пари на много хора и това било причината да иска да се сдобие с нова самоличност. Каква обаче е истината тепърва предстои да се разбере.