Компанията DC Corporation, чийто офис в Пловдив вчера бе обискиран от ГДБОП съобщи, че към настоящия момент всички усилия на екипа са насочени към поетапното възстановяване на услугите. От кабеларката добавиха, че акцията е абсолютна незаконна, като се цели монополизиране на пазара, чрез безумна репресия.

При извършеното претърсване вчера, което продължи до тъмните часове на деня, е иззета техника за приемане, декодиране, препредаване и излъчване на телевизионен и интернет сигнал до крайни потребители, което доведе доведе до прекъсване на телевизионния и интернет сигнал, респективно и до множество сигнали до медията със запитване „кога ще бъдат възстановени услугите”.

Както TrafficNews първи съобщи, акцията на ГДБОП срещу кабеларката DСС e за незаконно излъчване на ТВ канали, потвърдиха от  Районна прокуратура-Пловдив. Наблюдава се досъдебно производство, разследването по което се извършва от ГДБОП-МВР за престъпление за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право. Следствените действия са били извършени от ГДБОП-МВР под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив и след предварително разрешение за провеждане на претърсването от Районен съд, гр. Пловдив.

В хода на разследването е установено, че техниката се е използвала за извършване на престъпление - разпространяване на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право. Действията по разследването продължават.

По-рано днес от DCCorporation излязоха и с официално становище за вчерашните действия, като увериха потребителите си, че сигналът ще бъде възстановен във възможно най-кратки срокове.

Публикуваме цялото становище на дружеството без редакторска намеса:

"Уважаеми клиенти на DCCorporation,

За пореден път ставаме свидетели на безумната репресия върху малкия и среден бизнес, на натиска с цел монополизиране на пазара и на наглото поведение на силовите структури в Държавата, въпреки спазването на всички закони. Използването на полицейски органи за “бухалки”, и неправомерно отнетата техника, носи редица последствия както за нас, така и за нашите клиенти.

На 23.11.2023г. при безпрецедентната наказателна акция бе иззето оборудването на дружеството, като по този начин бе прекъснат достъпа до услугите телевизия и интернет и на Вас - нашите абонати, на всички обслужващи звена и екипи.

Абсолютно незаконно бе конфискувана и телефонната ни централа, което възпрепятства връзка на клиентите с центъра за обслужване.

Случилото се цели единствено и само убиването на по-малките оператори и завземането им от големите. Отказваме да се подчиним на този безпрецедентен натиск от страна на Държавата и разчитаме, че ще ни подкрепите в борбата с монополите.

Уверяваме Ви, че към настоящия момент всички усилия на екипа на DCCorporation са насочени към поетапното възстановяване на услугите."

Повече за акцията четете тук: 

Нова акция на ГДБОП в местната кабеларка DCC, униформени претърсват офиса в ПловдивОперацията се провежда като продължение на тази от месец юни

Акцията на ГДБОП срещу кабеларката DСС - за незаконно излъчване на ТВ каналиПотребителите на DC Corporation отново останаха без телевизионен и интернет сигнал