Нова акция на ГДБОП се провежда към този час в местната кабелна телевизия DC Corporation, наследник на "Цифрова кабелна корпорация“ (DCC), научи TrafficNews. Антимафиотите са влезли в офиса на  бизнесцентър "Хеброс" на бул. "Марица" 154. На място има бус на полицията и няколко цивилни автомобила.

Опитахме да се свържем с кабелният оператор, но телефонът на компанията дава постоянно заето.

По информация на медията ни акцията се провежда като продължение на специализираната операция от месец юни, когато от офиса бяха иззети множество документи и техника. Причината е, че кабелната телевизия отново е излъчвала телевизионни канали, без да плаща на доставчици. Тогава абонатите останаха без услуги в продължение на няколко дни.

Припомняме, че спецоперацията през лятото беше по дело на Районна прокуратура - Пловдив. Делото беше образувано по множество сигнали от различни телевизии, на които компанията, която предоставя телевизионни и интернет услуги,  не е плащала с години права. Големи телевизии бяха сезирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, които по всичко изглежда, че продължават и към настоящия момент.

В акцията срещу кабеларката DCC са участвали и полицаи от Европол3 години компанията продавала телевизия, без платени авторски права

Компанията DC Corporation е наследник на кабеларка "Цифрова кабелна корпорация“ (DCC). Повече от 10 години бившите събственици на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев воюваха за дялове от компанията. Войната включваше не само десетки дела в съда, но и истински военни действия - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди абонати без телевизия и интернет, палежи. 

Кабелният оператор DCC започва дейността си в Пловдив преди 20 години със сливането на „АТВ САТ“ (собственост на Гологанов) и „ТВ САТ КОМ“ на Кирев. Задругата се разпада през април 2010 г., когато на общо събрание на дружеството Кирев обвинява Гологанов, че е извършвал злоупотреби с фирмено имущество и заради това го изключва от съдружието.
Гологанов отвръща с искова молба в съда, но докато трае делото (което той губи на първа инстанция) става ясно, че Кирев му е подложил динена кора, още докато са били заедно. Оказва се, че всички строителни разрешения за изграждане на мрежата по райони в Пловдив са издадени на „ТВ САТ КОМ”, а DCC се явявала неин наемател.

След серия срязани оптични кабели, опити за незаконно отнемане на кабелната мрежа, на 21 февруари 2011 г. магистратите в Пловдивски районен съд отсъждат в полза на Кирев и му издават изпълнителен лист за въвод във владение на мрежата.. И понеже ролята на жертва не му харесва, решава да действа извън закона. 

Според DCC: Прокуратурата и ГД БОП са конкуренти на кабеларкатаРаботим по отстраняване на проблема в най-кратки срокове" гласи отговорът, изпращан при запитване от недоволните абонати

След акцията на ГД БОП в Пловдив: Абонатите на DCC останаха без телевизияНа този етап не е ясно кога услугата ще бъде възстановена