Известният спа хотел „Беркут” в пловдивското село Брестник отново се продава на търг, показва справка в регистъра на публичните продажби на частните съдебни изпълнители в Пловдив. Това е общо седна поредна публична продан на комплекса, но е отбелязана като първа такава.

За последно комплексът се продаваше в средата на месец март тази година, като началната тръжна цена беше 6 868 997 лв., или 3 512 062 евро. Този път наддаванията за целия имот започват от 7 131 189.12 лв., което са 3 646 119.10 евро, тоест увеличението е с малко над 250 000 лв.

Спа хотел „Беркут” поевтиня с близо 1 млн. лева, още търсят купувачТова е шести пореден опит имотът да бъде продаден, за да да бъдат разплатени дълговете на настоящия собственик

Спа хотелът тъне от години в разруха и е обявен за публична продан за да бъдат разплатени дълговете на настоящия собственик. Припомняме, че преди повече от 5 години цената на комплекса беше 4,8 млн. лева. В последствие първоначалната стойност скочи до 6,3 млн., преди да достигне и пикът от над 7 млн. Последва още един скок до 7,2 млн. лева, след което цената падна до 6,5 млн., преди отново да скочи до 7,6 млн. лева. В шестия пореден търг цената отново падна под 7 млн., но въпреки липсата на интерес сега пак се забелязва скок над тази сума.

Спа хотел „Беркут” отново се продава, цената скочи с над 1 млн. леваСегашния търг е пети поред, като опитите за продажба датират от 2019 година

Наддаванията за комплекс „Беркут” стартират на 24 май тази година, като оферти ще се приемат до 24 юни. Евентуалният нов собственик ще бъде обявен на 25 юни, когато ще бъдат отворени офертите.

Целият имот обявен за продан включва терен от над 18 дка в местност "Манастирския път", четириетажен хотел със застроена площ от 440 кв.м., ресторант от 220 кв.м., двуетажен спа център със застроена площ от 240 кв.м., двуетажна сграда със застроена площ от 1200 кв.м., басейн, и 6 къщички за настаняване с квадратури между 60 и 80 кв.м. В цената са включени и още 6 по-малки парцела, помощни сгради - спа, спортни и детски съоръжения. Общата застроена площ на комплекса е 2665 кв.м., а разгърнатата застроена площ /РЗП/: 3473 кв.м. 

Нов опит за продажба на спа хотел „Беркут”, началната цена падна до 6,5 млн. леваПрез октомври офертите започваха от 7,2 млн. лева

Крупният имот се продава от частния съдебен изпълнител Людмила Мурджанова, заради дългове на дружеството собственик - "Спорттур" ЕООД. Капиталът му е на "К-И инвест холдинг", която от своя страна е еднолична собственост на Иван Маринов. Върху част от фирменото му портфолио има запори заради извършен залог на търговско предприятие срещу теглене на кредит.

Върху хотела е наложена възбрана, а имотът е обявен за публична продан, като процедурата е отворена за пореден път, след като цената на хотела е била коригирана. Върху комплекса има и още възбрани от други банки и фирми-кредитори.  

Дългове повлякоха два хотела край Пловдив! Продават на търг “Беркут“ със стартова цена от 5 милиона

Хотел "Беркут“ - заложник във войната между две големи пловдивски компании