Един от най-известните хотели край Пловдив - "Беркут" е пуснат за продажба от частния съдебен изпълнител Марияна Обретенова. Причината е сериозната задлъжнялост на фирмата "Спорттур" ЕООД, част от портфолиото на "К-И Инвест Холдинг" ООД. Собственици на дружествата са семейството на бившия зам.-областен управител и представител на БСП, а след това на АБВ, Владимир Маринов. Преди години баща му Марин Маринов подхвана сериозен бизнес в сферата на услугите - заведения и места за настаняване, като купи веригата пицарии "Верди". Към момента управител на дружеството, стопанисващо хотела, е другият син на Маринов - Иван. 

Върху спа хотел "Беркут", намиращ се в Брестник, има ипотека за кредит, по който се правят регулярни вноски. В същото време обаче пловдивски бизнесмен е извадил два изпълнителни листа за задължение в големи размери. Това е една от причините големият бизнес имот да попадне в ръцете на частен съдебен изпълнител. Минималната определена цена за цялата база, разположена на терен от 18220 кв.м., в която се включват хотелска част, отделни къщички за настаняване от семеен тип, спа зона с вътрешни и външни басейни, ресторантска зона и голям двор, е 4,8 милиона лева. 

Оферти за публичната продан ще се приемат до 27 февруари, а до колко ще стигне наддаването ще стане ясно на 28, когато ще бъдат отворени ценовите предложения и ще бъде обявен новият собственик  на "скалния орел" /"беркут" от старобългарски/. 

Междувременно на пазара на имоти излезе още един хотел - "Корнер", разположен в Стамболийски. Той се продава поради дългове на Красимир Кръстев, Митошка Кръстева и Цветана Кръстева. Хотелът се управлява през дружеството на "Диди-Лин", в което е вкарана дъщерята на Красимир и Цветана. 

Семейният хотел се разполага върху 572 кв.м. и включва ресторантска част, стаи за нощувки, както и жилищен етаж. Първоначалната цена, от която ще започне публичната продан, е 257 040 лева, а участие в търга е възможно до 5 март при ЧСИ Петко Илиев. 

Очаквайте продължение по темата!