НАП-Пловдив отново в действие. Поредна порция търговски обекти попълниха "черните" списъци на агенцията. Само за седмица графата с фирми, подлежащи на принудителна мярка запечатване, бе обновена с дружества от Пловдив и региона.

Сред новите "клиенти" на данъчните са фитнес, закусвалня, склад на едро, както и сладкарница от известна верига за бутикови торти.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна сладкарница Колекция, намираща се в сърцето на града. Обектът се намира на улица „Железарска”, и е един от последните отворени от веригата. След проверка от страна на данъчните служители са констатирани нарушения и на фирмата, стопанисваща сладкарницата, е съставено предписание. Наш репортер научи от служителите на веригата, че обектът не е запечатан и продължава да приема клиенти в обявеното работно време.

Това не е първият път, в който фирмата е хващана в крачка. През февруари миналата година друг обект, отново в централната градска част, се сдоби с лепенка за принудително запечатване. Тогава близо седмица, сладкарницата бе затворена.

 Запечатват заведение в парка с мамутите в Дорково, известна сладкарница в Пловдив също под ударите на данъчнитеНАП погнаха данъчните нарушители

Склад на едро в търговиите на „Брезовско шосе” се сдоби с акт за данъчни нарушения. Фирмата, занимаваща се с продажба на осветителни тела,  ще преустанови работата си до отстраняване на предписаните в акта нарушения.

Под ударите на НАП-Пловдив попада и заведение за бързо хранене. Търговският обект се намира на Карловско шосе и е един от предпочитаните за обяд от работещите в района.

Акции на данъчните е имало и в Асеновград. През изминалата седмица два обекта са влезли в полезрението на приходната агенция. Един от тях е пицария Ротана, намираща се в центъра на града. Павилионът предлага като от италианското изкушение, така и дюнери. Каква ще е съдбата на заведението не се знае, тъй като опитите ни да се свържем с управата останаха без резултат.

В крачка са били спипани и собствениците на фитнес „Фърст”. Залата за спортни дейности в Асеновград е бил проверена и са констатирани неточности. От страницата им във Фейсбук става ясно, че залата работи, но посочения телефон за контакти не отговаря.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.