Кои са обектите в Пловдив и областта, спипани "в крачка" от данъчните? На сайта на НАП се появи публичен "черен" списък на търговските обекти, на които предстои да се приложи мярката „Запечатване на обект“. Под ударите на данъчните са четири обекта в града под тепетата, апарт хотел в ски курорта в Пампорово, ресторант край града под тепетата, както и заведението към небезизвестния комплекс в село Дорково. 

Запечатано е заведението за бързо хранене „Мираж” в пловдивския квартал "Смирненски". Обектът се намира на улица „Явор”.

Под ударите на НАП–Пловдив попада и магазина за млечни продукти „Еленски балкани”. Търговският обект е регистриран на фирмата „Елена Фууд Ритейл” и се намира близо до Събота пазара в Кючука. В магазина се предлага млечни продукти собствено производство. Макар и малък, той разполага с разнообразни артикули.

Небезизвестната сладкарница „Колекция” е с лепенка за запечатване. Сладкарницата е направила нарушение, което не е останало незабелязано от данъчните в Пловдив.  

Сергия на Четвъртък пазара се сдоби с акт за временно затваряне. Фирмата „ИВАН И ИВАН 2012”  ще преустанови работата си до отстраняване на предписаните в акта нарушения.

За 30 дни ресторант "Виктория" в Кричим също ще затвори врати. Обектът на фирма „ХРИСТО СТОЯНОВ-94”  се намира в центъра на населеното място и един от често посещаваните ресторанти.

Още един ресторант хлопна кепенците. Този обаче е в спа-столицата на България- Велинград. Клиенти дълго време няма да посещават „Факирките”  на фирма „НИКЕЯ – 91”.

Отново във Велинград, данъчните атакуваха близо 10 сергии на Общинския пазар. Масовите нарушения на уличните търговци са били свързани с неиздаване на касов бон.

Странно но факт, заведението към Плиоценски парк в село Дорково, също попадна под ударите на НАП. Кафето към музея, известен с гигантските си мамути, бе уловено в нарушение. Дорково e най-голямото в Европа находище на мастодонти от рода Ананкус анвернензис.

Сред некоректните данъкоплатци има и апарт хотел, ресторант и почивна база в ски курорта Пампорово.

Ресторант Малина има 30 дни, за да отстрани нередностите си, както и хотел Маунтийн лодж.  Почивна база Орлица също е с лепенки от НАП.

Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.