Недвижими имоти в Пловдив продава тази седмица хасковският офис на Националната агенция за приходите. Става дума за три различни етажа в сграда, намираща се в пловдивския квартал „Тракия“, които се предлагат самостоятелно. Сградата е в промишлената част на квартала и е подходяща за търговски офиси и складове, като вторият етаж вече е закупен от чуждестранен инвеститор, уточняват от офиса на НАП.

Единият от обектите, който е на първи етаж, е с площ 148 квадратни метра. Заради най-добрата локация е с най-висока първоначална цена в търга – 81 900 лв. Вторият обект е на трети етаж в същата сграда и е голям 172 квадрата. Наддаването за него ще започне от 79 200 лв. Третият имот е на подземен етаж и е предназначен за склад. Големината му е 147 квадрата, а цената, определена от експертите – 25 755 лв.

Кандидат-купувачите могат да подават ценови предложения както за един, така и едновременно за няколко от обектите. Огледите им стартират в сряда – 17 май и ще продължат до 25-ти този месец. В същия срок следва да се внесат депозит за участие, който е в размер на 20% от първоначално обявената цена на избрания имот и оферта, която не може да е по-ниска от определената първоначална цена. 

521 000 лева са събрали от подобни търгове от началото на годината досега публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково. С приходите, частично или напълно, се погасяват неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на продадените активи.

Снимката е илюстративна!