Цунами от романтика „заля” екзотичната островна държава Шри Ланка. Главен „виновник” се оказа бившият футболист Димитър Иванов, който спретна вълнуващо предложение за брак на своята любима жена Мис Свят България 2000 Ваня Пейчева.

Преди броени дни двойката замина за Шри Ланка заедно с голяма компания от Пловдив, сред които и известният адвокат Георги Колев и съпругата му Доби.

Романтичното предложение се случило съвсем неочаквано, в комплекс Shangri-La’s Hambantota Golf Resort and Spa, докато компанията плажувала и се радвала на заобикалящата ги красота.

Подкрепян от мъжкото съсловие Димитър Иванов извадил от водата кутийка с пръстен, а Ваня Пейчева мигновено казала „да” на своя любим.

„Снимките не казват нищо,очите,очите те казват всичко” – написа развълнувано Ваня, като публикува снимка с бижуто в личния си профил.

Мис Свят 2000 и бившият футболист са заедно от дълги години, имат две прекрасни момчета и държат собствен бутик в град Пазарджик, откъдето са родом.

Острови, кокосови палми, много забележителности – това са само част от нещата, на които компанията се отдаде и продължава да го прави по време на екскурзията си в Шри Ланка.

Сред тях бе сафари в природния резерват Яла, където приятелите се потопиха в красотата на дивата природа на острова. Обитатели на природния парк са много диви животни, които живеят в естествената си среда. Те успяха да наблюдават в естествена среда маймуни, слонове, крокодили, биволи, глигани, мечки и елени.

Тук може да се види и една разновидност на леопарда – Цейлонски леопард, която е изключително рядка, среща само в Шри Ланка и е вписана в Червената книга за защитени редки животни.

Адвокат Георги Колев не пропусна да сподели и колоритни кадри от Сигирия - първият планински манастир. Най-отличителният белег на скалата е издяланата форма на седнал лъв, между чиито лапи се намира стълбата, която отвежда към двореца.

Пловдивският бохем публикува и снимки от Храмът на зъба на Буда в град Канди. Открай време зъбът на Буда е обект на желание на много хора, тъй като се счита, че който го притежава, ще властва над цялата страна. Това е причината храмът да е добре защитен.

Както споменахме, те са отседнали в комплекса Shangri-La’s Hambantota Golf Resort and Spa, който предлага изглед към девственото южно крайбрежие на Шри Ланка.

Хотелският комплекс предоставя разнообразие от изискани ястия. На разположение на гостите са двата ресторанта Bojun Hala за специалитети от Шри Ланка и ресторант Sera, където се предлага храна в стил, характерен за известните сергии на открито в Югоизточна Азия.