Нетърпеливи пловдивчани започнаха да резервират маси и сепарета по пловдивските барове и дискотеки, макар все още да няма яснота, кога ще бъдат отворени. TrafficNews научи, че на телефоните на нощните клубове вече са започнали да валят резервации.

Мнозина пловдивчани, за да са сигурни, че ще имат запазени маси или сепарета, са предпочели предварително да си заявят такива. Много от тях дори са направили абонамент за дни напред, а дори за уикендите в рамките на цял месец.

„Още в средата на април получихме странни запитвания, кога и как ще работим. На клиентите обяснихме, че не знаем все още какви ще са решенията на здравния министър, както и кога ще бъдат вдигнати епидемичните мерки от нощните клубове. Въпреки това наши клиенти предпочетоха да се подсигурят, като си запазиха маси”, разказа пред наш репортер собственик на клуб.

Подобна е ситуацията и в другите дискотеки, споделиха управители на заведения.

Оказа се, че пловдивчани са зажаднели за нощен живот и с нетърпение чакат отпускане на мерките по дискотеките.

„В момента имаме резервации на 4-5 сепарета, като условието на клиентите е да се пазят за един месец, и петъците и съботите. Те ни споделиха, че за тях няма значение кога ще се случи това – дали ще е юни или юли”, допълва мениджърът на нощния клуб.

Едни от водещите нощни заведения все още държат градуса на настроението сред клиентите си под тепетата, чрез излъчване на лайфове от клубовете. Гледаемостта от домашни условия се оказа огромна – около 10 – 15 хиляди зрители. Организират се съвместни гледания, а поздравите и заявките за песни валят един след друг.

10 000 на първото онлайн парти в Бушидо!Нямаше ги и обичайните опашки- всеки влизаше без да чака

Пред наш репортер собственици на ресторанти отбелязват значителен интерес откъм посещаемост. Още на 6 май заведенията в града бяха пълни. Резервациите от тогава не спират, а градините са пълни, отбелязват ресторантьори.