Категорично няма начин някой да признае, че е извършил убийство и да се окаже, че не го е направил.

Това коментира криминалният психолог Тодор Тодоров по повод случая с убийството в Куцина, за който Trafficnews.bg вече ви разказа.

Вече осма година като виновник за смъртта на Йордан Йорданов в затвора лежи неговият съсед Владимир Илиев. В същото време след тест на полиграф като извършител на престъплението се призна британецът Малкълм Райс, настоящ съпруг на вдовицата на жертвата.

Според Тодоров, дори и след 8 години, делото може да бъде подновено и разследващите да разкрият престъплението. Той подчерта, че самопризнания не се правят пред полиграф, а пред експерт. При това тестът предшества самопризнанията.

В случаи с по-голяма давност, като този в село Куцина, когато е много трудно да се намерят веществени доказателства, е абсолютно задължително да бъде направен следствен експеримент, твърди Тодоров.

След самопризнанията на британеца и съпругата му, такъв експеримент обаче не е правен. Вероятно заради това, че двамата не са разпитвани пред съдия и няколко дни след самопризнанията си се отричат от тях, делото засега не е възобновено.

TrafficNews разкри: Разследваните за убийството в Куцина – избягаха в Лондон!? ВИДЕОБританецът Малкълм и българката Мария са излетели на 18 февруари от Летище

Тодоров е убеден, че английският гражданин и българката, с която живее, са съпричастни към убийството.

"Престъплението е разкрито, но това не означава, че е доказано. За да стане това органите на разследването трябва да свършат определена работа. Постепенно, методично и целенасочено, за да може в края на краищата да бъде използвано всичкото това нещо в съдебна зала", обясни Тодоров. Вижте!

Абсурд! Еднорък музикант лежи 8 г. в затвора, полиграфът сочи друг за убиец ВИДЕОБританец прави закъснели самопризнания за драмата в Куцина, после се отрича