Зверска тапа от автомобили е блокира пътя Асеновград- Бачково, предаде репортер на ТrafficNews.bg. Заради голямото задръстване 10 километра от участъка се преминава за един час. Причината за блокадата от автомобили е ремонт на тунела, който се намира след село Бачково.

До 3 септември движението при тунела след Асеновград, в посока Смолян при км 32, се извършва в едната лента поради ремонтни дейности. Обновяват още два тунела от второкласния път Пловдив - Асеновград - Смолян.

Движението в съоръжението се извършва двупосочно, но в една лента, като се регулира от светофар. Към настоящия момент ремонтни дейности се осъществяват и на още два тунела по същата отсечка. До 03.09.16 г. е въведена временната организация на движението и в съоръжението при км 32+423 в района на Асеновград. Автомобилният трафик се осъществява двупосочно в една лента и се регулира от светофар.

Припомняме, че ремонтът на трите тунела на пътя между Асеновград и Смолян включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление.

Забраниха на алпинистите да обрушват скали над Бачково!


TrafficNews.bg