Oтново - ромските махали оживени, хора щъкат навсякъде, пийват бирички, мастики, пазаруват зеленчуци един връз друг. Битие-блян! 

По всичкo личи, че местните в Столипиново, просто не искат да приемат здравната криза насериозно. Репортерска проверка на място установи, че животът в гетото продължава да кипи, сякаш никога не се е случвало нещо подобно като „пандемична обстановка“. По никакъв начин не личи и да се притесняват от санкции от контролните органи.  

Насред сергиите дистанцията е абсолютно табу. Ако трябва да намесваме темата за маските-няма нито един, който да използва подобни предпазни средства. Не можем да отречем, че дезинфекция се прилага, но само чрез напитки на спиртна основа.

С две думи максимата „Дистанция, дезинфекция и дисциплина“ остава недостатъчно разяснена за ромите, за да я вземат предвид. 

 

Няма как да не ви припомним за пищните сватби и чествания на новородени, типични за местното население,  които през изминалите месеци попаднаха във фокуса на TrafficNews: 

Ромската Елза се жени! Музика и кючеци огласят пловдивски кварталПанагюрското съкровище бледнее пред накитите, висящи на вратовете на ромките

Кючеци в чест на бебе се вихрят в Столипиново, полицията ги разгониПразнуващите на улица "Елба" показват с гордост лайфове в социалните мрежи

Отново! Маси на открито, кючеци, маанета и пищна тридневна сватбаНавръх Коледа някои празнуват така, все едно нищо не се е променяло