Злато, пера, пайети, топирани коси, рокли като за принцеси – ромската Елза се жени! Музика кънти в една от махалите, десетки са се събрали на улиците, кючеци се друсат и алкохол се лее. Поредната сватба на представители от ромския етнос се провежда в момента под тепетата.

От живи включвания на участници в забавата се виждат десетки участници в сватбата – някои поканени, други просто зяпачи, но едно е сигурно – и дума не може да става за противоепидемични мерки.

Дистанция липсва, както и маски. Булката и гостите ѝ се „носят” по улиците на махала, хванати на хоро. Зурни вият и тъпани бият.

Булката – млада дама, досущ нагласена като приказната героиня от Замръзналото кралство на Дисни - Елза. Е, малко по-пищна само. Рокля, коса, корона и грим – всичко по модел на ледената принцеса. 

Поне 10 дами от антуража ѝ пък предпочетоха естествената кожа и тигрови мотиви за дрескода си. По-възрастните жени пък, като орисници обикалят около булката, но вместо с вълшебни пръчици, те са въоръжени с прахочистачки / не от естествен косъм/.

Неизменна част от външния вид на участниците в празника е златото. Панагюрското съкровище бледнее пред накитите, висящи на вратовете на ромките.

Ако може с две думи да бъде описана ситуацията в пловдивската махала, то ще бъде – погазване на нормите.

Празникът на Елза и компания много бързо приключил. Полиция е нахлула в махалата и събралото се множество е било разпръснато. Участниците в сватбата обаче, вместо с подаръци, бяха „закичени” с актове за неспазване на разпоредбите на министерството на здравеопазването.