Инвалид живее под дърво на легло от кашони от месеци, отритнат от всички институции. Потресаваща снимка на импровизирания дом на човека, обиколи социалните мрежи и предизвика хиляди гневни коментари. Хората се възмущават на бездействието на държавата, довела до такъв кучешки начин на живот.

Това е историята на 65-годишния Светлозар, който е пълен инвалид от преди месец, вследствие прекаран инфаркт.Подал е документи за социален дом ,но от девет месеца чака да го приемат.

Живее под едно дърво на пазара на квартал "Чайка" във Варна. Няма пари за храна и лекарства. Дъщеря му е заедно с първата му жена в Холандия, но той не ги е виждал от 3 години.

„Направи ми впечатление, че е интелигентен човек и с достойнство. Отказа ми да му помогна, оставих му пари само за хляб. Каза, че не му се живее”, разказва момчето, споделило снимката на Светлозар във фейсбук.

На 13 юни трябва да му бъдат махнати конците от операцията в УМБАЛ "Света Марина".  Пари да плати на лекарите той няма и буквално остава на произвола на съдбата.