Шофьори на тирове, които превърнаха бул. „Кукленско шосе“ в района на Южна промишлена зона в Пловдив, „финтираха“ КАТ-Пловдив. Ден след публикация на Trafficnews относно системно нерегламентирано паркиране на тежкотоварни автомобили до Митническо бюро – Пловдив, сектор „Пътна полиция“ е посетил мястото. Превозните средства са били преместени и платното на булеварда, което бе превърнато в паркинг, е било освободено за движение.

Скоро след това обаче в периметъра отново са паркирани тирове, видя TrafficNews.

Снимка, заснета на 23 май към 11:50ч. – непосредствено след обход на КАТ-Пловдив:

Сутринта ги нямаше, но след обяд отново се напълни с тежкотоварни автомобили, които блокират видимостта на останалите шофьори. Ясно е минала патрул, глобили са, който е бил паркирал в нарушение, а скоро, след когато си е тръгнал, тираджиите отново са се настанили тук“, коментира работещ в едно от съседните предприятия пред наш репортер.

Паркирането или престоят по двете платна е забранено, което е обозначено и с вертикална сигнализация. Знакът В 27 обаче редовно се пренебрегва от шофьори, с което КАТ-Пловдив е наясно.

Тирове превърнаха платната на Кукленско шосе в паркинг, блокират видимосттаРаботещи в Южна промишлена зона апелират за строги мерки срещу нарушителите

В официален отговор до медията ни от „Пътна полиция“ посочиха, че са ангажирани с проблема и ежедневно извършват обходи. 

Въпросната мярка обаче не дава резултат, а шофьорите, които и в момента са окупирали „Кукленско шосе“, са по-упорити.

Ясно трябва да се случи катастрофа с жертви, за да се промени тази практика. Онзи ден блъснаха моторист точно тук. Видимостта е нулева, излагаме животите си на риск. Глобите са способ, но по всичко личи – нетраен, за да спре с паркирането. Поне ще пълнят хазната заради глобени нарушители“, коментира друг работник.

Снимки, заснети на 23 май в 14:40ч. – часове след обхода на КАТ-Пловдив: