Тежкотоварни автомобили системно паркират в нарушение на бул. „Кукленско шосе“. На двете платна е забранено паркирането или престоят на превозни средства, което е обозначено и с вертикална сигнализация. Знакът обаче редовно се пренебрегва от шофьори, сигнализират до TrafficNews от различни фирми и предприятия с бази в периметъра.

Тировете блокират видимостта на останалите участници в движението, които трябва да се включват в булеварда, идвайки от успоредните улици.

Трафикът в района е голям, излизат много коли от предприятията и нямат добра видимост. Писали сме два пъти до КАТ-Пловдив, откъде обещаха да се погрижат, но уви. По мои наблюдения само веднъж изпратиха патрулка, за да преместят паркиралите в нарушение. Сега отново е пълно с тирове. След светофара на Митницата много шофьори се засилват, защото тръгват към изхода на Пловдив. Създава се сериозна предпоставка за инцидент, въпрос на време е“, коментира пред TrafficNews работещ на едно от големите предприятия в Южна промишлена зона.

Сигналът им постъпи до редакцията ни вчера (21 май), когато изпратихме и въпроси до КАТ-Пловдив, за да разберем какви мерки се предприемат с цел да преустановят паркирането в нарушение, респективно да предотвратят евентуални пътни инциденти.

Ден по-късно (22 май) бе регистрирано ПТП, при което пострада моторист. Той бе блъснат от самосвал именно в района на Митническо бюро. Все още се изясняват причините, довели до настъпване на инцидента, но е изключено той да се дължи на намалена видимост.

Самосвал блъсна моторист в Пловдив, откаран е в болницаИнцидентът е станал на Кукленско шосе

От КАТ-Пловдив посочиха в отговор до TrafficNews, че взимат отношение по проблема. Създадена е организация за ежедневен обход от патрули на сектор "Пътна полиция" и Първо РУ по бул. "Кукленско шосе".

В резултат на осъществения пътен контрол в този участък, от началото на годината е взето административно отношение спрямо 49 водачи, които са глобени с фиш за нарушение на чл. 6, ал. 1 от Закона за движение по пътищата. За същия период са получени и отработени 2 сигнала за неправилно паркиране на тежкотоварни автомобили в района на Митница – Пловдив, посочват от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. 

Предприятията на Кукленско шосе обаче апелират сектор "Пътна полиция" да предприеме по-сериозни мерки срещу нарушителите, тъй като настоящите ясно се пренебрегват.