След като два пъти в рамките на месец, мазилка едва не уби пешеходки на улица „Гладстон”, собствениците на компрометираната сграда се сдобиха с предписания, които ги задължават да ремонтират фасадата си.

Припомняме, че в края на месец май огромно парче мазилка се откърти от тераса и се приземи в краката на жена, като част от материала е ударил и по ръката.  Въпросната жилищна сграда се намира срещу Дома на техниката и от години облицовката й се руши.  Под нея се намират магазини, фризьорски салон и дори частна детска градина.

Неведнъж се е случвал инцидент с паднали мазилка и тухли, за щастие – без тежко пострадали. Търговците на улицата многократно са молили живущите да вземат мерки и да обезопасят сградата. Те обаче правели скандали и проблеми при молбите

Още преди месец кметът на район „Централен” заяви, че стопаните на сградите ще бъдат санкционирани.  През последните две седмици е свикана комисия, която е направила оглед на сградата, а на собствениците са издадени предписания.

„ Предписанията са издадени във възможно най-разумните срокове, за да може притежателите на жилищата да реагират и да отстранят проблема. След издадения срок отново комисия ще направи оглед дали са спазени предписанията. Ако това не е сторено ще се пристъпи към връчване на актове”, съобщи кметът на район „Централен” – Георги Стаменов.

Мазилка в центъра на Пловдив едва не уби жена, собствениците на сградата нехаят СНИМКИОтломката е ударила пловдивчанка по ръката, огромна буца пък се стоварила в краката й