В Община Пловдив е започнала проверка кой и защо е натрошил мемориалните плочи на фасадата на Клуба на водолаза в подлеза на Централна поща. 

В петък  фасадата на клуба в подлеза на Централна поща осъмна като след бомбандировка. Трите мраморни плочи са били на парчета, а четвъртата, която е от стомана, изобщо липсвала. Единият винил с името на клуба е свален, а другият с колажите от фотографии на членове на клуба е изчезнал.

В последствие председателят на клуба Крикор Сренц съобщи, че плочите са били свалени от работници на фирма "Драгиев и Ко", на която е възложен ремонта на подлеза. Репортер на TrafficNews.bg се свърза със собственика на строителната компания Цанко Драгиев за коментар, който изрази възмущение, че изобщо го занимаваме с проблема. 

"Има си фирми, които са подизпълнители… не знам дали са мой служители – ще проверява въпроса! Първо, преди да пишете се позаинтересувайте, как са поставени тези плочи, дали имат проект и разрешение за тях. Доколкото знам една плоча е счупена, другите три са върнати. Ако трябва ще им я платя, ще им дам 50 лева. Имам си по-важни неща, с които да се занимавам…” заяви Драгиев и затвори телефона. 

Всъщност става дума за три счупени мраморни плочи и една стопанена, която е върната. Едната плоча е посветена на 100-годишнитата от създаването на "Морски сговор" - доброволческо обединение, помагало при бедствия в града, втората отбелязва 50-годишнината от експеримента "Хеброс", в който участва покойния кмет д-р Гарабед Томасян, а третата е била с имената на основателите на клуба. Стоманената плоча е монтирана по повод 25-тата годишнина от създадаването на водолазен клуб "Нептун". 

Плочите са изработени и поставени със средства, събрани от членовете на клуба. Но едва ли стойността на плочите в случая е най-важната. 

Строители или орки? Кой унищожи паметните плочи на водолазния клуб на Пловдив?Мемориалните пана са вандалски строшени при ремонта на подлеза на Централна поща