Собственик на магазин в пловдивския квартал "Смирненски" прибегна до леко нелепа мярка, за да запази паркоместа пред търговския си обект. Вместо обичайното и логично в такива ситуации средство - метална скоба, мъжът решил да използва един от най-универсалните "уреди" на всеки търговец - картонен кашон.

Пазенето на места за паркиране пред търговски обекти е обичайно явление в цялата страна, като собствениците им използват какво ли не - камъни, павета, гуми, столове и пр. Не знаем защо този е решил да използва точно кашон, но прави впечатление друго - той е запазил не едно, а две места.

На това обърнал внимание и читателят ни, изпратил снимка на завзетите паркоместа, който коментира, че собственикът, изглежда, е решил, че "всичко е негово". 

Юридически лица могат да запазват паркоместа, но ако случаят беше такъв, там трябваше да има или маркировка, или табела, указваща колко места са запазени и за кого. Не виждаме нито знак, нито маркировка, а само кашон, така че предполагаме, че двете места са "запазени" не по надлежния ред.