Сериозни щети нанесоха феновете на "Левски" на стадион "Лазур", след като загубиха финала от "Черно море" с 1:2, съобщава Флагман.бг. Късно снощи длъжностни лица описаха детайлно всяка счупена седалка. По първоначални данни те са над 500 - предимно в секторите "В" и "Б". Сериозни щети има и по тревната настилка, потрошени са и санитарните възли.

Секунди, след като връчи купата на футболистите на "Черно море" (Варна) кметът Димитър Николов, получи притеснително обаждане, че вандали са трошили и в Морската градина и веднага тръгна натам, за да се запознае лично със ситуацията.

Оказа се, че над 2 хил. сини привърженици са дошли в Бургас без да имат билети и до последно се надявали да си закупят на черно или да влязат без ценната хартийка в стадиона. След като това обаче не се случи те се пренесоха на най-близките заведения, където са вилнели.

Специалисти са категорични, че тази вечер феновете на "Левски" са нанесли много сериозни щети по стадиона, отколкото от привържениците на "Ботев" преди година.