Строителството на новия булевард "Северен" тормози част от живеещите в района около него. Читател на TrafficNews.bg ни писа, за да се оплаче от шума, който строители и машини вдигат дори през почивните дни. 

"Живущите на бул. "Дунав" 101 сме подложени на изключителен терор от строежа на булевард "Северен", който буквално е под нашите тераси. Нямам нищо против булеварда и съм съгласен че трябва да изтърпим, за да бъде построен, но е редно поне почивните дни да бъдем оставени на мира", пише мъжът.

"Всяка сутрин се започва в 6:00 ч. Влизам в положение - през работната седмица все пак гонят се срокове, но събота и неделя, когато е единствената ни възможност за почивка, да ни тероризират по този начин е престъпление", коментира той.

Припомняме, че булевард "Северен" ще свърже моста „Адата“ и улица „Победа“. Това е първият от десетилетия насам чисто нов булевард в Пловдив. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея.

Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

Фирмата, която ще изпълнява строителните работи, е "Щрабаг", а цената на обекта надхвърля 10 милиона лева. Финансирането е от част от 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Вижте и ВИДЕО от строителните дейности: