Водачът на черния Рейндж Ровър, който беше паркирал на инвалидно място пред данъчната служба на улица „Радецки” в Пловдив, притежава инвалиден стикер. Мирослав Харизанов заедно със съпругата си пристигнаха лично в редакцията на TNS.bg, за да изяснят случая. Дотук се стигна, след като публикувахме сигнала на млад пловдивчанин, който е баща на дете в неравностойно положение с телково решение за инвалидност.

Тази сутрин бащата, който е придружител на сина си, е тръгнал към данъчното на „Радецки”. Там обаче на инвалидното място е бил спрян Рейндж Роувър. Според мъжа, на стъклото липсвал инвалиден стикер. Единственото друго свободно място е на няколко пресечки от данъчното. Така бащата трябвало да носи сина си четири пресечки на ръце, за да може да отиде до мястото, за което е тръгнал.

Оказа се, че водачът на джипа притежава инвалиден стикер. Той ни показа документи, че има висок процент инвалидност заради сърдечни проблеми. Извади стикера от жабката на превозното средство и твърди, че стикерът е бил на таблото, а не е бил прибран, когато колата е била паркирана на ул. „Радецки”.

„Не мога да коментирам, защото нека да мине да види какво имам, какво нямам. На правилното място си паркирах, за инвалиди където е. Сложих си стикера отпред, качих се горе до данъчното, слязох си и по-късно видях вашия материал”, заяви пред TNS.bg Мирослав Харизанов.

"По отношение на инвалидността на собственика на джипа: нямам против, щом е имал право. Но защо служителят на паркинги и гаражи не се е осведомил?", писа ни в отговор читателят, първи подал сигнала за паркирания джип. "След като се върнах със сина ми на ръце и направих снимките, той все още нямаше отговор защо джипът е спрял там като няма стикер. Или не му е бил представен документ, че лицето има право да паркира, а му е било по-лесно да обърне глава на другата страна и да се направи разсеян при вида на автомобила. Сигурен съм, че ако беше трабант, веднага щеше да се спусне като хиена, за да таксува или изгони шофьора от паркомястото", споделя мнението си мъжът.

"Ако джипът е имал право на ползване, поне да си показват документите на съответните органи, отговарящи за паркирането в зоните. Освен ако не попаднат в парадокса, с който се сблъскваме всеки ден - служители на паркинги и гаражи да се правят на нечули и невидели.", завършва читателят ни.

TNS.bg