Нагло паркиране разгневи пловдивчани във вчерашния така слънчев ден. Шофьор на Ауди реши да спре колата си не къде да е, а на насред  малката Главна, малко след Халите в Пловдив.

Този „майсторлък” бе демонстриран в неделя около обяд, когато центърът на Пловдив се пръскаше по шевовете от хора, решили да оползотворят почивния си ден и да се разходят по прекрасната ни Главна улица.

Снимката е изпратена от читател на Trafficnews.bg, който искрено се възмущава на шофьора на лекия автомобил, който без капка срам паркира нагло насред центъра и накара преминаващите хора да го заобикалям и да се чудят, защо някои плащат за синя зона или са търсили 1 час паркомясто, а други съвсем спокойно се позиционират с колите си на възможно най-забраненото място в града.  

Не е ясна причината, която е накарала този водач на автомобил да приложи тези така майсторски умения, за да се добере до главната улица и да паркира пред магазин. Ясно е обаче, че той попречи на пловдивчани да се разхождат спокойно и да се радват на хубавото време.

Паркирането и преминаването на автомобили на централните площади в големите градове е абсолютно забранено, освен ако няма обособени улици за пресичане на централната улица.