Изгнил автомобил, намиращ се в близост до детска площадка, притеснява родители в Кършияка. Колата от години е изоставена в покъртително състояние на паркинг на улица „Мануш Войвода” в квартала.

Живущи в района се свързаха с TrafficNews, за да разкажат за проблема. Te oбясниха, че преди време, автомобилът е бил облепен с лепенки от Община Пловдив, че подлежи на репатриране, ако не бъде доброволно премахнат от собственика на возилото.

Въпреки това, собственикът е решил да премахне лепенките, както и предното обзорно стъкло, заедно с предната част на колата, и да я обърне настрани, като към този момент тя продължава да стои на същото място.

„В момента от колата стърчат остри железа, хвърлят се в нея боклуци, подпряна е само на две трупчета и е супер опасна”, разказват родителите.

Жителите в района протестират, защото освен, че от години возилото заема цяло паркомясто, е възможно всеки момент да падне върху някое дете, което играе на площадката, която е на метри от колата и да се случи неприятен инцидент.

Най-после промяната на наредбата за репатрирането на изоставени автомобили по улици и паркинги, влиза за гласуване в Общинския съвет в Пловдив. Повече от година TrafficNews писа за проблема, за това как градските власти не могат или не искат да преведат нормативната си уредба според националното законодателство.

Прочетете повече по темата тук: 

Ще се освободят ли стотици паркоместта в Пловдив? Гласуват наредба за вдигане на старите колиВместо 2 години и 3 месеца, цялата процедура ще бъде съкратена на 4 месеца