Два дни след като кметът Иван Тотев призова пловдивчани да платят данъците си сега, а не да се блъскат в последните дни на април по опашки, млад мъж го послуша, но вече съжалява за това. Младият пловдивчанин, който е баща на дете в неравностойно положение с телково решение за инвалидност, се сблъска с грозната действителност у нас. Именно, че който кара лъскава кола може да спира където си иска, а никой не може да му каже нищо.

Тази сутрин бащата, който е придружител на сина си,  е тръгнал към данъчното на „Радецки”. Точно пред него обаче спира баровец с Рейндж Роувър на инвалидното място, без да има необходимия стикер за него.  Единственото друго свободно място е на няколко пресечки от данъчното. Така бащата трябва да носи сина си четири пресечки на ръце, за да може да отиде до мястото, за което е тръгнал.

„Явно баровците в Пловдив са с предимство пред инвалиди, а служителите на Общината вдигат рамене и казват, че не могат да направят нищо. Не са ли те тези, които трябва да следят за реда и правото на паркиране”, пише нашият читател.

Шофьорът на Рейндж Роувъра дойде в редакцията на TNS и заяви, че има инвалиден стикер и телково решение, което показа пред наш репортер - може да видите ТУК

ОЩЕ НОВИНИ ТУК

TNS.bg