Лекарят, уловен в неадекватно състояние в поликлиника в Хисаря, вече година идвал на работа пиян. Павлов е общопрактикуващ лекар в медицинското заведение от дълги години. Той отговаря за 800 пациенти. Не само  пациентите, но и колегите му, твърдят, че перманентно е в нетрезво състояние.

Както TrafficNews.bg съобщи, лекар в нетрезво състояние преглежда пациенти, изписва грешни лекарства и гони пенсионерите, чакащи пред кабинета му.

Скандалният видеоклип, на който е заснета конфузната ситуация, взриви социалните мрежи. От ранни зори пациенти чакали и се суетели пред кабинета на д-р Мирослав Павлов, който от своя страна ги посрещнал в неадекватно състояние и с остра миризма на алкохол. 

Абсурд! Пиян ли е този лекар? Пловдивчанин засне джипи, което се кара с пациенти и едва говори ВИДЕОПсувни вместо Хипократовата клетва, мирис на спирт и една неработеща програма

След като джипито е атакувано от въпрос как другите лекари нямат подобен проблем, лекарят избухва с ругатни и му обяснява, че не му пука за другите лакари. Кратък диалог, в който лекарят се опитва да излезе от положение, завършва с разговор... за алкохол.

"Виж се какъв си пиян пак", репликира го пациентът, който очевидно не вижда доктора за първи път в такова състояние.

"Попаднах случайно на гледката, буквално се сдържах от агресия, затова реших да го снимам. Всеобщ познат е на цялото население, стотици хора ги познават и още толкова се оплакват от неадекватното му състояние. Много жалка картинка. А подобно поведение и безхберие е недопустимо, особено към възрастни хора", посочва пловдивчанинът, станал свидетел на абсурдната ситуация.

Ден след публикуване на клипа, д-р Мирослав Павлов отново е бил под влиянието на алкохол, съобщава НоваТВ.

Медикът се съгласи да бъде тестван в Центъра за Спешна помощ и тестът беше положителен – 0,5 промила. Д-р Мирослав Павлов призна, че е пил ракия предната вечер. От Здравната каса започват проверка. Ако докторът бъде открит в нетрезво състояние на работното си място, ще бъде санкциониран, възможно е да бъдат отнети и правата му.