Пловдивчанин се е натъкнал на абсурдна ситуация в поликлиниката в Хисаря. От ранни зори пациенти чакали и се суетели пред кабинета на д-р Мирослав Павлов, който от своя страна ги посрещнал в неадекватно състояние и с остра миризма на алкохол. 

Павлов е общопрактикуващ лекар в медицинското заведение от дълги години. Тази сутрин той се появил едва разговарящ и фъфлейки обяснил на пациентите си, че не може да ги приеме тъй като "програмата не работи".

След като джипито е атакувано от въпрос как другите лекари нямат подобен проблем, лекарят избухва с ругатни и му обяснява, че не му пука за другите лакари. Кратък диалог, в който лекарят се опитва да излезе от положение, завършва с разговор... за алкохол.

"Виж се какъв си пиян пак", репликира го пациентът, който очевидно не вижда доктора за първи път в такова състояние.

"Попаднах случайно на гледката, буквално се сдържах от агресия, затова реших да го снимам. Всеобщ познат е на цялото население, стотици хора ги познават и още толкова се оплакват от неадекватното му състояние. Много жалка картинка. А подобно поведение и безхберие е недопустимо, особено към възрастни хора", посочва пловдивчанинът, станал свидетел на абсурдната ситуация.

"С навлизане на компютъра и програмите които лекарите използват за изписване на лекарства и направления, все по трудно му става на човек в такова състояние да оперира с върховната машина", изказа предположение пловдивчанинът пред репортер на TrafficNews.bg

Това обаче в никакъв случай не е оправдание за поведението му. От мъжа е долитала силна миризма на алкохол в унисон с нетрезвото му поведение. Псувни вместо Хипократовата клетва също не са перфектният фон за озвучаване на медицинско заведение.

"От сутринта слушах как възрастни хора негодуват срещу него и предпочитат на частно да си закупят животоподдържащите ги лекарства, но уви пенсиите не им позволяват", допълва възмутеният мъж, подчертавайки факта, че пенсионерите буквално са лишени от алтернатива.

Видеото е заснето между 9 и 10 часа тази сутрин, а от кабинета на джипито долитали ругатни и обиди по адрес на всичко материално и духовно. При преминаването му пък се носила силна миризма на алкохол. 

Според запознати лекарят отдавна имал практика да идва на работа, след като предварително е обърнал няколко чаши. Славата му за спиртни подвизи се носила из цяла Хисаря, ала сигнали срещу него по-скоро не са подавани. Най-вероятната причина за това е, че между гражданите се говори, че мъжът е много добър лекар... но когато е трезвен.

На вратата на кабинета има ироничен стикет, указващ въздържането от алкохолни напитки. Стикер, който сякаш е антипод на реалността. 

За състоянието и поведението на лекаря можете сами да си формирате представа от следващото ВИДЕО:

Междувременно репортер на TrafficNews.bg се свърза с ръководството на медицинското заведение, откъдето обясниха, че д-р Павлов плаща наем за ползването на кабинета и по никакъв начин не е обвързан с работата не центъра. Той практикувал като едноличен търговец и просто ползвал базата срещу заплащане.

Потърсихме за коментар и самия д-р Павлов, ала той три пъти ни затвори телефона. 

Оставаме на вас като читатели също да изкажете позиция дали този лекар трябва да практикува.